Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

V utorok bude prof. Klaus von Klitzing diskutovať v SAV.

V pondelok príde na Slovensko prof. Klaus von Klitzing

25. 4. 2019 | videné 752-krát

Už v pondelok 29. apríla zavíta na Slovensko nemecký vedec, nositeľ prestížnej Nobelovej ceny Klaus von Klitzing. V utorok 30. apríla o 10. h bude diskutovať na pôde SAV.

Súčasťou programu prof. von Klitzinga je v pondelok 29. apríla o 16.00 hod. prednáška v Aule Magna Fakulty informatiky a informačných technológií STU na Ilkovičovej ulici č. 2: Od Nobelovej ceny k novému kilogramu. Vstup na prednášku je voľný. Pre obmedzenú kapacitu je však potrebné zaregistrovať sa. Tlmočenie do slovenčiny je zabezpečené.

O deň neskôr 30. apríla o 10. h sa prof. Klaus von Klitzing stretne v Kongresovom centre SAV na Štefánikovej ulici č. 3 s poprednými vedcami SAV. Na stretnutí sa zúčastnia pozvaní hostia, každý v sprievode s talentovaným mladým vedeckým pracovníkom do 35 rokov. Témou stretnutia bude The major aspects to succeed in scientific research. Uskutoční sa pod záštitou Pavla Šajgalíka, predsedu SAV, ktorý prednesie aj krátku správu o najväčších výzvach slovenskej vedy.

O návšteve aj o prof. Klausovi von Klitzing sme písali TU.

Organizátormi dvojdňovej návštevy prof. Klausa von Klitzinga na Slovensku sú: Petit Academy, Nadácia Tatra banky, STU Bratislave, UK Bratislava a SOVVA. (r)

Foto: Internet