Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

POZVANKA savinci NS SK hrady (1).jpg

SAVinci kaviareň o hradoch

27. 11. 2015 | videné 720-krát

Priaznivci vedeckých kaviarní, ktoré organizuje Slovenská akadémia vied si už zvykli na príjemnú, miestami komornú až rodinnú atmosféru, v ktorej sa skloňujú zaujímavé témy z rôznych vedných odborov. Ak vás fascinuje dávnejšia história ale aj súčasnosť slovenských hradov, potom môže byť nasledujúca SAVinci kaviareň v utorok 1. decembra o 17,30 skvelým večerom práve pre vás.

Zaujímajú vás hrady? Chcete vedieť, čo prezradil vedcom o svojich niekdajších obyvateľoch Pustý hrad vo Zvolene? Ako sa žilo na Modrom Kameni? Prípadne čím je zaujímavý Čabraď? O tom aj o ďalších výskumoch slovenských hradov bude vo vedeckej kaviarni SAVinci hovoriť Ján Beljak z Archeologického ústavu SAV. Vysvetlí, že tieto výskumy prezrádzajú stále nové fakty. Nielen o dejinných súvislostiach, ale aj o každodennom živote v stredoveku. V poslednom období preskúmali vedci desiatky hradov a môžu sa pochváliť zaujímavými výsledkami.

Viac vo vedeckej kaviarni Slovenskej akadémie vied SAVinci, ktorá bude v bratislavskom KC Dunaj (Nedbalova 3) v utorok 1. decembra o 17.30. Moderovať ju bude Nora Gubková. Vstup je voľný. Tešíme sa na vašu účasť. (mp)