Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Pozvánka

SAVinci o chémii a diagnostike ochorení

6. 5. 2015 | videné 735-krát

Ako možno využiť chémiu v diagnostike rôznych ochorení? Predsa s využitím chemických látok ako kociek LEGA pri postupnej príprave možných diagnostických zariadení.

 

Prednáška bude aj pre tých, ktorí majú radi sladké.  Ukáže, prečo sú v diagnostike ochorení dôležité zložité cukry a na svoje si prídu aj vegetariáni, keďže reč bude aj o možnej škodlivosti červeného mäsa. Dozviete sa aj to, ako sa ľudský vírus líši od vtáčieho, ale i odpoveď na otázku, ako môžu vírusy hacknúť obal našich buniek.

 

 

Vedecká kaviareň SAVinci bude hostiť  Jána Tkáča z Chemického ústavu SAV v pondelok  11. mája o 17.30 hod. v bratislavskom KC Dunaj (Nedbalova 3).

 

Ján Tkáč ako prvý slovenský vedec získal vzácny grant od European Research Council.

 

Vedecké kaviarne SAVinci, ktoré pripravila Slovenská akadémia vied, hostili v roku 2014 vždy prvý utorok v mesiaci vedcov z akadémie.  SAV chce umožniť  i takouto formou verejnosti  lepšie spoznať  významných vedcov z akadémie, ale tiež získať informácie o jej fungovaní a vo všeobecnosti aj dozvedieť sa viac o vedeckom prostredí.

 

Tak ako predošlé, aj túto vedeckú kaviareň SAVinci bude moderovať už tradične Nora Gubková.

 

 

Vstup je voľný.

 

Tešíme sa na vašu účasť.

 

Event na Facebooku: http://goo.gl/VylOsG