SAVinci o chémii a diagnostike ochorení
Ako možno využiť chémiu v diagnostike rôznych ochorení? Predsa s využitím chemických látok ako kociek LEGA pri postupnej príprave možných diagnostických zariadení.
Prednáška bude aj pre tých, ktorí majú radi sladké. Ukáže, prečo sú v diagnostike ochorení dôležité zložité cukry a na svoje si prídu aj vegetariáni, keďže reč bude aj o možnej škodlivosti červeného mäsa. Dozviete sa aj to, ako sa ľudský vírus líši od vtáčieho, ale i odpoveď na otázku, ako môžu vírusy hacknúť obal našich buniek.
Vedecká kaviareň SAVinci bude hostiť Jána Tkáča z Chemického ústavu SAV v pondelok 11. mája o 17.30 hod. v bratislavskom KC Dunaj (Nedbalova 3).
Ján Tkáč ako prvý slovenský vedec získal vzácny grant od European Research Council.
Vedecké kaviarne SAVinci, ktoré pripravila Slovenská akadémia vied, hostili v roku 2014 vždy prvý utorok v mesiaci vedcov z akadémie. SAV chce umožniť i takouto formou verejnosti lepšie spoznať významných vedcov z akadémie, ale tiež získať informácie o jej fungovaní a vo všeobecnosti aj dozvedieť sa viac o vedeckom prostredí.
Tak ako predošlé, aj túto vedeckú kaviareň SAVinci bude moderovať už tradične Nora Gubková.
Vstup je voľný.
Tešíme sa na vašu účasť.
Event na Facebooku: http://goo.gl/VylOsG