Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Ocenenie pre RNDr. Viktóriu Miklósovú, PhD.

Danubius Young Scientist Award 2019

15. 11. 2019 | videné 779-krát

Rakúske federálne ministerstvo školstva, vedy a výskumu (BMBWF)  v spolupráci s Ústavom pre Dunajský región a Centrálnu Európu (IDM) vytvoril v roku 2011 Cenu Danubius s cieľom oceniť osoby s mimoriadnymi úspechmi v ich vedeckej činnosti  vo vzťahu k Dunajskému regiónu. 

Od roku 2014 je táto cena doplnená o osobitnú cenu pre mladých vedcov - takzvanú cenu „Danubius Young Scientist Award“. Cieľom ocenenia je povzbudiť mladých vedcov, aby sa zapojili do vedeckého skúmania problémov a otázok, ktoré sa týkajú oblasti rieky Dunaj a tým aj stimulovali vedeckú komunitu v oblasti.

Univerzity, akadémie vied a výskumné inštitúcie zo všetkých štrnástich krajín Dunajského regiónu boli vyzvané, aby nominovali vhodných a perspektívnych kandidátov, ktorých následne hodnotila medzinárodná odborná porota. Cenu „Danubius Young Scientist Award 2019“ za Slovenskú republiku získala vedecká pracovníčka z Ústavu krajinnej ekológie SAV v Bratislave, RNDr. Viktória Miklósová, PhD.

Slávnostné odovzdanie cien sa uskutočnilo 7. novembra 2019 na Univerzite Politechnica v Bukurešti v Rumunsku v rámci výročného zasadnutia konferencie Dunajských rektorov (DRC). (zi)