Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Bez neurobiológa Jána Gálika by v Košiciach mobilné odbery krvi pre zamestnancov SAV neboli. Je doslova ich dušou – prišiel s nápadom, dvakrát v roku akciu zorganizuje a je vzorom pre váhavcov – už roky pravidelne daruje krv bez nároku na odmenu.

Pozývame na jarný odber krvi v Košiciach

20. 3. 2019 | videné 636-krát

Jar je tu, príroda sa prebúdza a aj my cítime prílev novej energie v žilách. Tým, ktorí jej majú nadostač, sú zdraví a k tomu chcú pomôcť iným, sa ponúka možnosť darovania krvi. Mobilný odber krvi pre „savkárov“, ich priateľov i rodinných príslušníkov sa uskutoční v pondelok 25. marca 2019 od 8. hodiny v spoločnej knižnici Neurobiologického ústavu BMC SAV a Ústavu fyziológie hospodárskych zvierat CBV SAV na Šoltésovej ulici v Košiciach.

Už takmer desaťročie ho organizuje dvakrát za rok RNDr. Ján Gálik, CSc. Stojí na čele Neurobiologického ústavu BMC SAV v Košiciach a pre bezpríspevkové darcovstvo krvi získal svojich kolegov a doktorandov aj svojím osobným prístupom – je totiž mnohonásobným darcom krvi. Kto sa v Košiciach rozhodne prísť darovať krv, treba si prečítať podmienky darovania.  

Keďže z času na čas sa v médiách objavujú informácie o nákazách v rôznych krajinách sveta – a vedci často cestujú na rôzne konferencie i stáže do zahraničia – odporúčame prečítať si tiež usmernenia.

Pri evidencii budú pracovníci Národnej transfúznej služby vyžadovať od záujemcov o darovanie krvi občiansky preukaz a kartu poistenca. Kto má, nech si prinesie aj preukaz darcu krvi.

Katarína Čižmáriková

Foto: archív autorky