Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

image_thumb (4).jpg

Právne stanovisko SAV podporuje profesorka Ovečková

15. 8. 2018 | videné 953-krát

Ústav štátu a práva vypracoval k transformácií SAV právne  stanovisko, ktoré jasne hovorí o transformácii akadémie vied podľa paragrafu 21a ako o jedinom postupe, ktorý je v súlade so zákonom. Táto právna analýza bola odovzdaná ministerke školstva, vedy, výskumu a športu SR na osobnom stretnutí 12.7.2018. So stanoviskom súhlasí aj profesorka Oľga Ovečková, ktorá je členkou Učenej spoločnosti Slovenska a zároveň členkou Legislatívnej rady Vlády SR.

„Ministerstvo školstva od začiatku ignoruje a znevažuje našu právnu analýzu, neprikladá jej žiadnu dôležitosť. Dovolím si uviesť, že Ústav štátu a práva už viac ako 60 rokov vykonáva v našej spoločnosti nezastupiteľný výskum v oblasti štátu a práva a významne sa podieľa na tvorbe a dodržiavaní pravidiel funkčného právneho štátu. Nesmierne ma teší, že znenie tohto stanoviska zdieľa aj taká uznávaná kapacita, ako je pani profesorka Oľga Ovečková,“ povedal riaditeľ Ústavu štátu a práva SAV Jozef Vozár.

Významným spôsobom sa o vyžiadanie právneho stanoviska profesorky Ovečkovej zaslúžila Učená spoločnosť Slovenska. Stanovisko Ústavu štátu a práva SAV v prílohe.