Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Jedno z populárno-náučných stanovíšť v rámci Dňa Zeme.

Deň Zeme v Suchej nad Parnou

25. 4. 2018 | videné 622-krát

Na 22. apríla už tradične pripadá Deň Zeme- Sviatok, keď si pripomíname jej krehkosť a zraniteľnosť. Sviatok, keď sa na chvíľku zastavíme a uvedomíme si našu závislosť od cenných darov prírody, ktoré nie sú "nekonečné". 

Sviatok Dňa Zeme si pripomenuli aj pracovníci Ústavu krajinnej ekológie SAV, ktorí ho spoločne oslávili už v predstihu 20. apríla 2918  so žiakmi Základnej školy s materskou školou v Suchej nad Parnou. Oslava sa konala priamo v prírode v areáli Envirolaboratória, ktoré bolo vybudované v školskej záhrade pod patronátom ÚKE SAV.  Oslavy prebiehali formou environmentálnych súťaží a hier, kde si deviataci pripravili rôzne stanovištia, na ktorých hravou formou prezentovali  environmentálne témy pre svojich spolužiakov z nižších ročníkov. Ústrednou témou tohto ročníka bol Karpatský oblúk. Žiaci mohli získať informácie nielen o abiotických a biotických zložkách pohoria, ale aj o problémoch ktoré ho momentálne sužujú. Na jednotlivých stanovištiach okrem informácii získavali aj súťažné body, na základe ktorých sa stanovili víťazné družstvá. Zároveň pani starostka vyhlásila pre deti  výtvarnú súťaž  zameranú na Karpatský oblúk, ktorá bude vyhodnotená na konci školského roka.

Misia „ Čo nevieš to Ťa naučím“,  ktorú si deviataci stanovili na tohtoročný Deň Zeme sa splnila a možno aj vďaka podobným podujatiam si niektoré deti náíjdu hlbší vzťah k prírode. 

Zita Izakovičová