Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Profil monografie

Kulinárna kultúra regiónov Slovenska
Rastislava Stoličná - Katarína Nováková

Kulinárna kultúra regiónov Slovenska

VEDA vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied
O monografii:
Kniha prináša etnologický pohľad na fenomén tradičnej regionálnej výživy obyvateľstva Slovenska. K jej napísaniu autorky inšpiroval fakt, že kulinárna kultúra je v súčasných humanitných disciplínach považovaná za fenomén, ktorý patrí k najstabilnejším a najvýraznejším identifikačným faktorom ľudských spoločenstiev. Publikácia je prvou komplexne spracovanou prácou venovanou regionálnym podobám kulinárnych tradícií Slovenska.

Detaily:
495 strán
Jazyk: slovenský
Kľúčové slová:
ľudová strava, výživa, kulinárna kultúra, strava - regionálne rozdiely
O vydaní:
Vydavateľ: VEDA vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied
Vydanie: 1.
Miesto vydania: Bratislava
Rok vydania: 2012
ISBN 978-80-224-1257-5 (print)
Typ knihy: monografia
Ako citovať:
ISO 690:
Stoličná, R. - Nováková, K.: Kulinárna kultúra regiónov Slovenska. 1 vyd. Bratislava : VEDA vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied. 2012. pp. 495. ISBN 978-80-224-1257-5. Dostupné na: https://doi.org/10.31577/2012.9788022412575

APA:
Stoličná, R., Nováková, K. (2012). Kulinárna kultúra regiónov Slovenska. Bratislava : VEDA vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied. ISBN 978-80-224-1257-5. DOI: https://doi.org/10.31577/2012.9788022412575