Abstrakt
Kniha prináša etnologický pohľad na fenomén tradičnej regionálnej výživy obyvateľstva Slovenska. K jej napísaniu autorky inšpiroval fakt, že kulinárna kultúra je v súčasných humanitných disciplínach považovaná za fenomén, ktorý patrí k najstabilnejším a najvýraznejším identifikačným faktorom ľudských spoločenstiev. Publikácia je prvou komplexne spracovanou prácou venovanou regionálnym podobám kulinárnych tradícií Slovenska.
Údaje
Vydavateľ: VEDA vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied
Typ knihy: monografia
Vydanie: 1.
Rok vydania: 2012
Miesto vydania: Bratislava
Počet strán: 495
Jazyk: slovenský
Kľúčové slová:
ľudová strava, výživa, kulinárna kultúra, strava - regionálne rozdiely
ISBN 978-80-224-1257-5 (print)
Ako citovať
ISO 690:
Stoličná, R. - Nováková, K.: Kulinárna kultúra regiónov Slovenska. 1 vyd. Bratislava : VEDA vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied. 2012. pp. 495. ISBN 978-80-224-1257-5. Dostupné na: https://doi.org/10.31577/2012.9788022412575
APA:
Stoličná, R., Nováková, K.(2012). Kulinárna kultúra regiónov Slovenska. Bratislava : VEDA vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied. ISBN 978-80-224-1257-5. DOI: https://doi.org/10.31577/2012.9788022412575