Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Prof. MVDr. Štefan Faix, DrSc.

Pomáhajú rastlinné extrakty liečiť?

23. 4. 2018 | videné 836-krát

Jar je tu! S romantikou rozkvitnutých stromov a lúčnych kvetov, ale aj s jarnou únavou, pôstami a kúrami na prečistenie v zime zanedbaného organizmu. Časopisy sa začínajú plniť článkami so zaručene účinnými a zaručene prírodnými spôsobmi prečistenia organizmu, a receptami na prebudenie a osvieženie zimou zleniveného tela. Mnohí opakovane týmto článkom veríme, opakovane nám niečo funguje a niečo nefunguje úplne.

To či je efekt prírodných látok naozaj taký účinný ako si myslíme, alebo nás viac lieči naša viera v neho, nám príde do vedeckej kaviarne v Tabačke v Košiciach povedať vedec a vysokoškolský učiteľ Prof. MVDr. Štefan Faix, DrSc. z Ústavu fyziológie hospodárskych zvierat Centra biovied SAV v Košiciach. Začína zber medvedieho cesnaku a po ňom prvých liečivých bylín. Prídte si vypočuť názor človeka, ktorý prírodné extrakty nielen užíva, ale ich aj študuje, analyzuje a hodnotí ich skutočný liečivý potenciál. Prídite, opäť neoľutujete.

Názov: Pomáhajú rastlinné extrakty liečiť? 
Prednášajúci: Prof. MVDr. Štefan Faix, DrSc., Ústav fyziológie hospodárskych zvierat CBV SAV, Košice
Termín: streda, 25. apríl 2018 o 18:00
Miesto: Kulturfabrik Tabačka - kinosála, Gorkého 2  (oproti hotelu Yasmin a Jumbu - tabacka.pdf, mapa.pdf)

Hlavné tézy prednášky:
Aký je ich skutočný liečebný efekt? Nevytvárame ich používaním chaos a nerovnováhu medzi živinami, esenciálnymi látkami v ich zložitej, no prirodzenej  regulácii v organizme? Pôsobí tá istá látka v organizme vždy rovnako, bez ohľadu na to, či je v izolovanej forme, alebo  je viazaná v prirodzenej forme spolu s inými prirodzenými zložkami?

Ján Gálik