Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Ilustračné foto z Agrokomplexu.

Aj SAV na Agrokomplexe 2017

16. 8. 2017 | videné 975-krát

V Nitre sa vo štvrtok 17. augusta o 9.00 hod. otvára 44. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex a súčasne 12. ročník Národnej výstavy hospodárskych zvierat, 24. ročník medzinárodnej družstevnej kontraktačno-predajnej výstavy spotrebného tovaru COOPEXPO a 15. ročník výstavy vidieckeho cestovného ruchu a rozvoja regiónov Regióny Slovenska 2017.

SAV sa na výstavách tradične zúčastňuje expozíciami niektorých ústavov: Ústavu krajinnej ekológie, Ústavu polymérov, Chemického ústavu, Ústavu ekológie lesa a Arboréta Mlyňany. Ústav krajinnej ekológie SAV svoju účasť na medzinárodnej výstave Agrokomplex 2017 v  Nitre tento rok zameriava na prezentáciu „Krajinnoekologického výskumu vidieckej krajiny Slovenska“. Formou posterov prezentuje vybrané výsledky z riešenia zahraničných i domácich projektov zameraných na aktuálne témy, ktoré majú celospoločenský význam a uplatnenie v reálnej praxi. Predovšetkým pôjde o výsledky z oblasti výskumu ochrany biodiverzity, ekosystémov a ich ekosystémových služieb, precízneho poľnohospodárstva a ochrany historických štruktúr v agrárnej krajine Slovenska.

Agrokomplex 2017 sa uskutoční na nitrianskom Národnom výstavisku od 17. do 20. augusta. Podľa organizátorov výstavy sa bude odlišovať od predchádzajúcich ročníkov nebývalým počtom odborných diskusných stolov, aj programom pre celé rodiny. (spn)