Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Foto: Ľubica Suballyová

Súťaž pre doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov v oblasti popularizácie vedy

28. 4. 2017 | videné 1393-krát

Rada slovenských vedeckých spoločností (RSVS) so zámerom podporiť vedecko-popularizačné aktivity mladej generácie vyhlasuje súťaž pre mladých vedeckých pracovníkov a doktorandov zameranú na popularizáciu vedy, osobitne aj výsledkov slovenských vedeckých inštitúcií.

Súťaže sa môže zúčastniť každý mladý vedecký pracovník a doktorand na Slovensku, ktorý je členom niektorej z vedeckých spoločností asociovaných k SAV, teda členských organizácií RSVS, a ku koncu daného kalendárneho roka dovŕši najviac 35 rokov. Do súťaže možno prihlásiť rukopisy alebo už zverejnené vedecko-popularizačné práce, napr. články, prezentácie, videá a podobné diela vhodné na popularizáciu vedy.

Podmienky súťaže určuje priložený štatút a bližšie informácie dostali riaditelia ústavov SAV, ako aj predsedovia vedeckých spoločností asociovaných k SAV. Termín podávania prihlášok do tohoročného kola súťaže je 15. jún 2017. RSVS plánuje prezentáciu víťazných prác v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku, v prípade záujmu zverejní práce na stránke RSVS a bude sa usilovať o ich publikovanie vo vedecko-popularizačnom alebo odbornom časopise.

ŠTATÚT súťaže RVSV pre mladých vedeckých pracovníkov a doktorandov je v PRÍLOHE.

(mtm)