Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Branislav Sobota pri prednáške v laboratóriu počítačovej grafiky LIRKIS na Technickej univerzite v Košiciach, ktoré predstaví aj návštevníkom februárovej vedeckej kaviarne.

Vedecká kaviareň v Košiciach o virtuálnej realite

19. 2. 2017 | videné 655-krát

Mnohým sa občas pojmy ako virtuálna realita, počítačová grafika, zmiešaná alebo rozšírená realita, pletú a často si ich zamieňame. Ten, kto chce mať vo veci jasno, môže využiť skvelú príležitosť a prísť v stredu 22. februára 2017 o 18. hodine do kinosály Tabačky na Gorkého ulici 2 v Košiciach. Témou februárovej vedeckej  kaviarne totiž bude virtuálna realita a jej  technológie.

Odpovede na mnohé otázky dá doc. Ing. Branislav Sobota, PhD., vedúci Laboratória počítačovej grafiky - LIRKIS na Fakulte elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach. Bude prezentovať najmä vlastné výstupy a výsledky získané v rámci riešenia výskumných projektov v laboratóriu LIRKIS. Prezentácia bude obsahovať jednak opis dostupných technických zariadení a tiež následných procesov po ich použití vrátane modelovacích postupov. Lektor sa zameria najmä na snímaciu a vizualizačnú časť, ktorá obsahuje opis technológií i pracoviska virtuálnej reality vytvoreného na Katedre počítačov a informatiky FEI TU Košice, vrátane unikátnej virtuálnej jaskyne.

(kč)

Foto: archív B.S.