Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Kórejská delegácia na Elektrotechnickom ústave SAV s jeho riaditeľom RNDr. Vladimírom Cambelom, DrSc..

SAV prehlbuje vedecké vzťahy s Južnou Kóreou

19. 10. 2016 | videné 1554-krát

V Bratislave sa dnes skončilo dvojdňové stretnutie s kórejskou vedeckou delegáciou, ktoré má smerovať k nadviazaniu a rozšíreniu vedeckej spolupráce medzi Slovenskom a Kóreou. 

Deväťčlenná kórejská delegácia absolvovala 18. 10. – 19. 10. v Bratislave dva paralelné mítingy. Na stretnutí, ktoré prebieha na politickej úrovni za účasti Ministerstva školstva vedy výskumu a športu SR, zasadla spoločná komisia Vyšehradskej štvorky a Južnej Kórey.  Výsledkom stretnutia má byť slávnostne podpísané spoločné memorandum a protokol. Zástupcovia oboch krajín sa dnes stretli v zasadačke Sekcie vedy a techniky MŠVVŠ na Lamačskej ceste v Bratislave, kde všetci zúčastnení predstavili svoje inštitúcie a možnosti spolupráce. Akadémiu a jej prebiehajúce medzinárodné projekty predstavil vedecký sekretár SAV PhDr. Dušan Gálik, CSc.

Paralelným podujatím bol workshop v hoteli Sheraton, ktorý nadväzuje na podpísanie Memoranda o porozumení medzi Slovenskou akadémiou vied a Kórejským ústavom materiálového výskumu (KIMS) z decembra minulého roku.
„V rámci workshopu, ktorý sa odohráva na odbornej úrovni, definujeme naše spoločné témy. Tie sa potom pokúsime predložiť ako spoločný projekt medzi KIMS a SAV. Včera prednášala svoje vedecké príspevky a témy na spoluprácu kórejská strana, dnes to budeme my,“ povedal predseda SAV prof. Pavol Šajgalík. Dokopy pôjde o päť tém za každú krajinu.
Kórejská delegácia dnes popoludní navštívila aj Pavilón materiálových vied SAV a Elektrotechnický ústav SAV a ich laboratóriá. /zv/
Foto: Zuzana Vitková