Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Účastníci INPPO 2016 a mítingu WG2 COST akcie FA1306.

Svetový kongres o rastlinnej proteomike

26. 9. 2016 | videné 741-krát
Začiatkom septembra organizoval Ústav genetiky a biotechnológií rastlín SAV, spolu s Virologickým ústavom Biomedicínskeho centra SAV, 2. svetový kongres medzinárodnej organizácie pre rastlinnú proteomiku (International Plant Proteomics Organization, INPPO). 
 
Kongres bol organizovaný v Bratislave ako spoločné podujatie s mítingom pracovnej skupiny WG2 COST akcie FA1306: Hľadanie tolerantných odrôd - fenotypovanie na úrovni rastliny a bunky.
Kongresu sa zúčastnilo vyše 100 vedcov z Európy, USA, Taiwanu, Kórei, Japonska či Južnej Afriky. Príspevky boli zaradené do sekcií, ktoré sa venovali najnovším poznatkom a vedeckým výsledkom z oblasti proteomiky a jej využitia v systémovej biológii, v oblasti výskumu rastu a vývinu rastlín, v štúdiu posttranslačných modifikácií proteínov, vo  výskume biotického a abiotického stresu či aplikácii proteomiky v šľachtení významných poľnohospodárskych a energetických plodín. Špeciálna sekcia bola venovaná využitiu proteomických prístupov pri formovaní regulačných pravidiel hodnotenia (bio)bezpečnosti. 
O vysokej úrovni vedeckého podujatia svedčí aj vydanie špeciálneho čísla časopisu Journal of Proteomics (Current Contents IF 3,86), ktoré bude tematicky venované najzaujímavejším príspevkom kongresu.
Viac informácií o podujatí nájdete tu.
 
Andrea Hricová
Ústav genetiky a biotechnológií rastlín SAV