Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Biotechnologické laboratóriá SAV v Šarišských Michaľanoch rozšíria transfer výsledkov výskumu

30. 11. 2015 | videné 1216-krát

Slovenská akadémia vied dňa 3. decembra 2015 slávnostne otvorí nové Biotechnologické laboratóriá SAV v Šarišských Michaľanoch.  Biotechnologické laboratóriá SAV sú detašovaným pracoviskom Virologického ústavu SAV– jeho Oddelenia biotechnologických aplikácií.

Riaditeľ Virologického ústavu SAV MVDr. Juraj Kopáček, DrSc. predosiela: „Poslaním Biotechnologických laboratórií SAV je vývoj a zavedenie nových postupov prípravy, purifikácie a formulácie biologicky aktívnych makromolekúl a viaczložkových substancií biologického pôvodu pre terapeutické a preventívne účely. Svojím zameraním sa budú význame podieľať na prenose poznatkov aplikovaného biomedicínskeho výskumu a farmaceutického biotechnologického vývoja do praxe za efektívneho využitia modernej infraštruktúry.“

Biotechnologické laboratóriá SAV vybudovali v rámci projektu Centrum výskumu a vývoja imunologicky aktívnych látok, ktorý spolufinancoval Európsky fond regionálneho rozvoja (OPVaV-2013/2.2). Celkové výdavky projektu dosiahli takmer 25 miliónov eur.

(ľ. s.)

Foto: archiv Virologického ústavu SAV