Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Nový bedeker ukáže architektonické skvosty Trenčianskych Teplíc

22. 6. 2015 | videné 1260-krát

Počas filmového festivalu Art Film Fest sa 25. júna o 19:00 hodine v Kúpeľnom parku uskutoční krst novej publikácie C20 - Sprievodca architektúrou Trenčianskych Teplíc. Zostavila ju platforma Opustená (re)kreácia, ktorá sa od roku 2011 snaží aktivovať záujem verejnosti o architektonické dedičstvo 20. storočia tohto kúpeľného mesta.

 

V Trenčianskych Tepliciach je jedna z najvyšších koncentrácií kvalitnej medzivojnovej architektúry na Slovensku a nájde sa tu aj kvalitná architektúra z obdobia neskorej moderny.  Okrem tých najznámejších ako kúpalisko Zelená žaba, liečebný dom Machnáč či zrkadlisko Sina sa tu nachádza minimálne ďalších 15 objektov z tohto obdobia od viac či menej významných architektov. Niektoré objekty sú v havarijnom stave, či už z dôvodu dlhodobého chátrania alebo neodbornosti majiteľov, ktorí na nich vykonávajú necitlivé prestavby.

 

C20: Sprievodca architektúrou Trenčianskych Teplíc je publikácia, ktorá mapuje všetky modernistické objekty v tomto kúpeľom meste. Slúžiť by mala nielen ako unikátny turistický bedeker pre čoraz obľúbenejšie cestovanie za modernou architektúrou, ale vďaka atraktívnemu a prístupnému spracovaniu zvyšovať povedomie o architektonických kvalitách danej doby a posilňovať záujem o i menej známe budovy.

 

 

Bližšie informácie: www.abandonedrecreation.com