Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Novou predsedníčkou Snemu SAV sa stala doc. RNDr. Ľubica Lacinová, DrSc., z Ústavu molekulárnej fyziológie a genetiky SAV

Snem SAV pokračoval v rekonštrukcii Predsedníctva. Ľubica Lacinová predsedníčkou Snemu.

25. 2. 2015 | videné 1708-krát

Hneď dve plenárne zasadnutia absolvoval v stredu 25. februára Snem Slovenskej akadémie vied. Na programe boli okrem iného aj doplňovacie voľby za dvoch odvolaných členov Predsedníctva SAV - Richarda Imricha a Miroslava Londáka. Už predtým nahradili členovia Snemu SAV odstúpiaceho Jaromíra Pastoreka keď namiesto neho schválili do Predsedníctva SAV Máriu Omastovú.

 

Po prezentácii svojich zámerov sa z troch kandidátov - Emila Višňovského (Ústav výskumu sociálnej komunikácie) , Karola Marholda (Botanický ústav) a Edity Nemcovej (Prognostický ústav) podarilo Snemu SAV zvoliť za nových členov Predsedníctva SAV Karola Marholda (64%) a Emila Višňovského (57,9%).  

 

Nasledovala voľba členov Výboru Snemu SAV a členov komôr a napokon aj samotná voľba predsedu snemu.

Predsedníčka 1. komory Snemu SAV Katarína Gmucová  sprostredkovala výsledky:  " Do Výboru snemu za II. komoru sa dostal Ján Gálik (Neurobiologický ústav Košice), predsedníčkou II. komory sa stala Ľubica Lacinová z Ústavu molekulárnej fyziológie a genetiky SAV.  Vo  Výbore za III. komoru je  Zuzana Bartošová (Ústav dejín umenia) a predsedníčkou III. komor y sa stala Zuzana Kusá (Sociologický ústav SAV)."

 

Novou predsedníčkou Snemu SAV bude Ľubica Lacinová (62.2%).

 

Kompletné zloženie Predsedníctva SAV, vrátane rozdelenia podpredsedov bude známe po zasadnutí P SAV 12. marca 2015.

 

(MŠ)