Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Na fotografii zľava: prof. Ing. Milan Šikula, DrSc., Ing. Ivana Šikulová, PhD., prof. Ing. Peter Staněk, CSc.,doc. Ing.Juraj Sipko, MBA, PhD., prof. Ing. Igor Kosír, CSc.

Oživenie globálnej ekonomiky, reálne trendy a rizikové faktory

28. 11. 2014 | videné 778-krát

Dňa 27. 11. 2014 sa uskutočnil už deviaty ročník vedeckej konferencie z projektu "Vývoj a perspektívy svetovej ekonomiky", tento krát s podtitulom „Oživenie globálnej ekonomiky, reálne trendy a rizikové faktory“. Ekonomicky Ústav SAV tento rok organizoval spomínanú konferenciu  v spolupráci s Ústavom ekonomie a manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave na pôde Ekonomickej univerzity.

 

Konferencia sa aj vo svojom deviatom pokračovaní tešila širokému záujmu nielen slovenskej vedeckej obce a študentov ale aj mnohých zástupcov z oblasti hospodárskej praxe. Aj v tomto roku bol gestorom konferencie a vedúcim autorského kolektívu doc. Ing. Obadi Saleh Mothana PhD. Jednotlivé príspevky plasticky a komplexne odpovedali na otázku, aké sú nové trendy vo vývoji globálnej ekonomiky, detailne sa zaoberali analýzou vývoja v podmienkach Európskej únie, USA, Japonska a Číny, ale zároveň kriticky hodnotili prebiehajúce ekonomické procesy v kontexte meniacich sa mocenských paradigiem a identifikácii kritických oblastí a nových trendov v globálnom vládnutí. Už stabilnými členmi autorského kolektívu boli prof. Ing. Milan Šikula, DrSc., Ing. Ivana Šikulová, PhD., prof. Ing. Peter Staněk, CSc., Ing. Boris Hošoff, PhD., Ing. Daneš Brzica, PhD. a Ing. Jaroslav Vokoun. Konferenciu obohatili postrehy prof. Ing.  Igora Kosíra, PhD., ktorý prítomných programom sprevádzal. Ako na záver uviedol nový riaditeľ Ekonomického ústavu SAV  doc. Ing.Juraj Sipko, MBA, PhD., tradícia tejto konferencie by nemala byť prerušená a v jubilejnom desiatom ročníku v roku 2015 by mala priniesť ešte rozsiahlejší pohľad na aktuálne otázky globálnej ekonomiky.

 

Text: Matej Korček, EÚ SAV

Foto: Gabriel Kuchta