Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Konferencia NITT SK 2014

12. 9. 2014 | videné 776-krát

Problematike ochrany duševného vlastníctva a transferu technológii  sa bude venovať Konferencia NITT SK 2014 v priestoroch CVTI SR 08. októbra 2014.

 

Konferencia je Centrom vedecko-technických informácií SR (CVTI SR) organizovaná už štvrtýkrát.

Hlavnými témami sú implementácia transferu technológií na Slovensku prostredníctvom Národného systému podpory transferu technológií (NSPTT) realizovaného CTT pri CVTI SR, fungovanie ochrany duševného vlastníctva a transferu technológií na slovenských verejných vysokých školách a SAV. Zhodnotená bude ich spolupráca s CTT pri CVTI SR pri poskytovaní expertných podporných služieb v rámci NSPTT. 

Zo zahraničných hostí sa na konferencii zúčastnia zástupcovia centier transferu technológií na univerzitách v Drážďanoch, Jyväskylä vo Fínsku a v Bostone v USA. Zahraniční hostia budú diskutovať o systémoch transferu technológií realizovaných na univerzitách, kde pôsobia.

V rámci konferencie bude 7. 10. 2014 usporiadaný pracovný seminár pre pracovníkov centier transferu technológií na verejných vedeckovýskumných ustanovizniach na Slovensku a prizvaní budú aj kolegovia z Českej republiky. Témami pracovného seminára sú ohodnocovanie technológií, stratégie ochrany duševného vlastníctva a  jeho komercializácia.


Súčasťou podujatia je aj tento rok odovzdávanie Ceny za transfer technológií.

 

Link na podujatie, kde sú uverejnene všetky informácie, ako aj spustená samotná registrácia na podujatie:

http://nptt.cvtisr.sk/sk/podujatia/konferencia-nitt-sk-2014-transfer-technologii-na-slovensku-a-v-zahranici.html?page_id=2444