Facebook Instagram Twitter RSS Feed PodBean Back to top on side

Aktuality

Program SASPRO – Mobilitný program Slovenskej akadémie vied

14. 4. 2014 | videné 3504-krát

Program SASPRO – Mobilitný program Slovenskej akadémie vied

 

Rada Programu SASPRO na svojom 1. zasadnutí dňa 9. 4. 2014 schválila vyhlásenie 1. výzvy na podávanie prihlášok do Programu SASPRO.

Výzva bola vyhlásená dňa 14. 4. 2014 a konečný termín na podávanie prihlášok je 10. 7. 2014.

            Program SASPRO - je programom Slovenskej akadémie vied určeným skúseným vedcom zo zahraničia, ktorí majú záujem pracovať v organizáciách Slovenskej akadémie vied. Program im umožňuje uchádzať sa o pracovný pobyt od 12 do 36 mesiacov, pričom vedná oblasť, v rámci ktorej môžu podávať prihlášku, nie je obmedzená.

Hlavným cieľom Programu SASPRO je poskytnúť prichádzajúcim vedcom primerané a motivujúce podmienky, ktoré im umožnia kariérny rozvoj, získanie nových skúseností a nadviazanie medzinárodnej spolupráce. Nemenej dôležitá je aj snaha podporiť návrat slovenských vedcov zo zahraničia späť na Slovensko.

Program SASPRO je rozdelený na dve mobilitné schémy, ktoré sú zamerané na odlišné cieľové skupiny:

Incoming - určená pre vedcov (občanov členských štátov EÚ, asociovaných krajín a tretích krajín), ktorí sa v priebehu troch rokov predchádzajúcich podaniu prihlášky nezdržiavali alebo nevykonávali svoju hlavnú činnosť (práca, štúdium a iné) na území Slovenskej republiky dlhšie ako 12 mesiacov.

Reintegrácia - určená pre občanov Slovenskej republiky, ktorí svoju hlavnú činnosť vykonávali v tretej krajine (mimo členských štátov EÚ a asociovaných krajín) minimálne tri roky pred podaním prihlášky a ktorí sa zdržiavajú alebo vykonávajú svoju hlavnú činnosť na území Slovenskej republiky maximálne tri mesiace pred podaním prihlášky.

 

Znenie výzvy, ako aj ďalšie informácie a dokumenty týkajúce sa Programu SASPRO je možné nájsť na stránke www.saspro.sav.sk.